Bemutatkozás

A DE Idegennyelvi Központja nyelvvizsgáztatási és nyelvoktatási feladatokat lát el.

Vizsgáztatói tevékenységét az Egyetem saját fejlesztésű államilag elismert DExam nyelvvizsga rendszerének működtetésével valósítja meg. A DExam olyan általános egynyelvű angol nyelvvizsgarendszer, amely három szinten (B1, B2 és C1) méri a nyelvtudást, és amelynek fő sajátossága a modulválasztási lehetőség. A modulválasztási lehetőséggel a közép- (B2) és felsőfokú (C1) DExam vizsgázók élhetnek, akik a vizsgán érdeklődésüknek megfelelően humán- vagy reálmodul vizsga-feladatsorral találkoznak. Az általános témájú feladatokon túl a társadalomtudományok és a művészetek iránt érdeklődők humán tematikájú feladatokon, míg a természettudományok és a technika iránt érdeklődők reálmodul tematikájú feladatokon tesztelhetik nyelvtudásukat.

A Központ (korábban DExam Vizsgaközpont) 2007. áprilisa óta kínál vizsgázási lehetőséget, évente 3 vizsgaidőszakban.  A Központon kívül további 22 vizsgahely áll a vizsgázók rendelkezésére az ország különböző pontjain.

A Központ fontos részt vállal az egyetemi hallgatók nyelvoktatásában, így elősegítve azt, hogy képesek legyenek saját tudományterületük művelésére idegen nyelven. Ennek érdekében a Központ térítésmentes kredit értékű, a Neptun rendszerben felvehető nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat hirdet az Egyetem nappali szakos hallgatóinak B2 és C1 szinten.  Munkavállalásra felkészítő, munkáltatók igényeire épülő, gyakorlati célú nyelvi kurzusokat is biztosít, továbbá külföldi hallgatók idegen nyelvi képzését is végzi.

A Központ kari képzési igényeknek megfelelően szakmai nyelvi tananyagfejlesztést és nyelvi képzést is végez, és segíti az Egyetemen zajló idegen nyelvi képzés és módszertan fejlesztését az egyes karokon oktató nyelvtanárokkal való szakmai együttműködés révén.  Széleskörű tájékoztatást nyújt tevékenységeiről az Egyetem és a karok hivatalos rendezvényein.

A Központ nagy hangsúlyt fektet a hallgatók angol nyelvi képzésének további korszerűsítésére a modern technika felhasználásával, ezért folyamatosan fejleszti és frissíti a https://moodle.dexam.hu  weboldalon található e-learning tananyagokat, és azokat az oktatásban is alkalmazza.

 

További információk

  • az egyetemi kurzusokhoz kapcsolódóan az Egyetem Neptun rendszerén keresztül: http://neptun.unideb.hu/
  • a vizsgázáshoz és a költségtérítéses nyelvtanfolyamokhoz kapcsolódóan a www.dexam.hu honlapon, valamint személyesen a DExam Vizsgaközpont recepcióján (4032 Debrecen, Komlóssy út 56.)
Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 13. 08:57