Bemutatkozás

A DE Idegennyelvi Központja nyelvvizsgáztatási és nyelvoktatási feladatokat lát el.

Vizsgáztatói tevékenységét az Egyetem saját fejlesztésű államilag elismert DExam nyelvvizsga rendszerének működtetésével valósítja meg. A DExam olyan általános egynyelvű angol nyelvvizsgarendszer, amely három szinten (B1, B2 és C1) méri a nyelvtudást, és amelynek fő sajátossága a modulválasztási lehetőség. A modulválasztási lehetőséggel a közép- (B2) és felsőfokú (C1) DExam vizsgázók élhetnek, akik a vizsgán érdeklődésüknek megfelelően humán- vagy reálmodul vizsga-feladatsorral találkoznak. Az általános témájú feladatokon túl a társadalomtudományok és a művészetek iránt érdeklődők humán tematikájú feladatokon, míg a természettudományok és a technika iránt érdeklődők reálmodul tematikájú feladatokon tesztelhetik nyelvtudásukat.

A Központ (korábban DExam Vizsgaközpont) 2007. áprilisa óta kínál vizsgázási lehetőséget, évente 3 vizsgaidőszakban.  A Központon kívül további 22 vizsgahely áll a vizsgázók rendelkezésére az ország különböző pontjain.

A Központ fontos részt vállal az egyetemi hallgatók angol nyelvoktatásában és a diplomához szükséges nyelvvizsgákra történő hatékony felkészítésében. Ennek érdekében a Központ térítésmentes kredit értékű, a Neptun rendszerben felvehető nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat hirdet az Egyetem nappali szakos hallgatóinak B2 és C1 szinten.  Munkavállalásra felkészítő, munkáltatók igényeire épülő, gyakorlati célú nyelvi kurzusokat is biztosít, továbbá külföldi hallgatók idegen nyelvi képzését is végzi.

A Központ kari képzési igényeknek megfelelően szakmai angol nyelvi tananyagfejlesztést és nyelvi képzést is végez és segíti az Egyetemen zajló idegen nyelvi képzés és módszertan fejlesztését az egyes karokon oktató nyelvtanárokkal való szakmai együttműködés révén.  Széleskörű tájékoztatást nyújt tevékenységeiről az Egyetem és a karok hivatalos rendezvényein.

A Központ nagy hangsúlyt fektet a hallgatók angol nyelvi képzésének további korszerűsítésére a modern technika felhasználásával, ezért folyamatosan fejleszti és frissíti a https://moodle.dexam.hu  weboldalon található e-learning tananyagokat és azokat az oktatásban is alkalmazza.

Akkreditált felnőttképzés keretében folyamatosan indít költségtérítéses intenzív, nyári, őszi, tavaszi nyelvtanfolyamokat az egyetem hallgatói és dolgozói, valamint külső érdeklődők számára.

További információk

  • az egyetemi kurzusokhoz kapcsolódóan az Egyetem Neptun rendszerén keresztül: http://neptun.unideb.hu/
  • a vizsgázáshoz és a költségtérítéses nyelvtanfolyamokhoz kapcsolódóan a www.dexam.hu honlapon, valamint személyesen a DExam Vizsgaközpont recepcióján (4032 Debrecen, Komlóssy út 56.)

Frissítés dátuma: 2021.02.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.